KAKO IZABRATI DUŽINU RUKOHVATA
ZA PIKLBOL REKET

RUKOHVAT ZA PIKLBOL REKET

Reketi za piklbol dolaze u različitim oblicima i veličinama, a dužina rukohvata je jedan od najvažnijih faktora koji treba uzeti u obzir pri izboru reketa. Dužina rukohvata utiče na udobnost hvata, manevrisanje i stil igranja. Standardna dužina rukohvata za piklbol reket obično se kreće oko 13 cm.

Najočiglednija razlika između reketa sa dugim i kratkim rukohvatom je njihova dužina držanja. Reket sa dugačkim rukohvatom ima prošireni hvat, pružajući igračima dodatni prostor da udobno drže reket. S druge strane, reket sa kratkom drškom ima kompaktan hvat, omogućavajući igračima da čvršće drže reket.

Kada je u pitanju upravljivost, bolji su reketi sa kraćim rukohvatom. Zbog svog kompaktnog dizajna, igrači mogu lako da menjaju položaj držanja i zgloba, lakše generišući snagu i kontrolu nad loptom. Suprotno tome, reketi sa dužim rukohvatom su malo glomazniji i tromiji tokom brzih pokreta.

Snaga i kontrola su ključne karakteristike piklbol reketa. Izbor između reketa s dugačkim i kratkim rukohvatom može značajno uticati na te osobine. Uopšteno, igrači koji prioritet daju kontroli nad snagom radije biraju rekete s kraćim rukohvatom. Kraći hvat omogućuje precizne udarce i brze reakcije na mreži, što dovodi do preciznog postavljanja loptice. S druge strane, reketi s dugačkim rukohvatom mogu da obezbede veću polugu, što doprinosi povećanoj snazi ​​udarca. Igrači koji se oslanjaju na jake udarce sa zemlje ili žele jače da serviraju izabraće rekete sa dugom drškom.

Udobnost je važna tokom dugih mečeva piklbol-a, a nivo udobnosti koju pruža reket uglavnom zavisi od individualnih afiniteta. Reketi s dugom drškom nude više prostora igračima s dugim rukama ili onima koji koriste dvoručni bekhend. Reketi s kratkom drškom često su lakši za rukovanje i manevrisanje.

Piklbol reketi s dugačkim ili kratkim rukohvatom imaju svoje prednosti i mane. Izbor između njih zavisi od individualnih afiniteta na osnovu stila igre, nivoa udobnosti i snage u odnosu na kontrolu.

Kako izabrarti dužinu rukohvata za piklbol reket
Korpa
Scroll to Top